Geamul Termoizolant

Geamul termoizolant ( termopan ) ocupa aproximativ 80% din suprafata ferestrei si este foarte important sa fie bine executat
Sigilarea dubla a geamului termopan cu material butilic asigura etansarea necesara unei izolari termice superioare
Geamul termopan are introdus intre foile de geam argon direct pe linia de productie, nu prin supape, obtinand un coeficient de transfer termic de 1.1W/mpK.

In cazul geamului tripan (cu 3 foi de geam) grosimea recomandata este de 44 milimetri.
Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate. Si acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei.

Sticla clara transparenta (float) – Acest tip de geam este obţinut din sticlă clar transparentă, fabricată de către furnizorii noştrii la cele mai înalte standarde de calitate, prin procedeul float – „plutirea” foii de sticlă deasupra unei băi de cositor în fuziune. Sticla astfel obţinută are suprafeţele perfect plane. Disponibil într-o gamă largă de grosimi, acest geam corespunde la multiple utilizări: geamuri exterioare şi interioare pentru clădiri, de la faţade structurale până la mobilier de interior. Geamul termoizolant (termopan) float clar poate folosi sticlă cu grosimi diferite dintre care cele mai folosite sunt cele de 4 şi 6mm  şi acoperă o variată gamă de aplicaţii care necesită geam transparent. Grosimea pachetului de geam poate varia de la 14mm până la 52 mm şi poate fi alcătuit din două sau trei foi de sticlă. Datorită transmisiei luminoase ridicate este foarte solicitat la locuinţe şi sere sau acolo unde se doreşte o  cantitate mare de lumină.

Sticla cu emisivitate scazuta (Low-E) .Sticla LOW-e este obţinută din sticlă float la care se aplică un strat foarte fin şi transparent de materiale de origine metalică pe suprafaţa unei sticle clare. Această depunere se caracterizează printr-o emisivitate redusă, ea reflectând radiaţiile infraroşii cu lungime de undă mare, caracteristice căldurii provenite din încălzire.

Geamul termoizolant (termopan) LOW-e clar poate folosi sticlă cu grosimi diferite dintre care cele mai folosite sunt cele de 4 şi 6mm  şi acoperă o variată gamă de aplicaţii la care cerința principală este aceea de a asigura un transfer termic mai mic. Grosimea pachetului de geam poate varia de la 14  la 52 mm şi poate fi alcătuit din două / trei foi de sticlă.

Avantaje pentru clientul final: economii pe factura de încălzire, un mai bun confort termic în jurul ferestrelor, aparenţă  neutră, permite trecerea unui maximum de lumină şi energie solară, produs ecologic ( cea mai redusă emisivitate de CO2)

Geamul termoizolant 4S (Geam termoizolant cu protectie solara )

Folosind geamul cu control solar te bucuri de temperatura perfectă şi lumina ideală indiferent de anotimp. Funcţia de confort iarnă-vară menţine o atmosferă plăcută tot timpul anului, iar reflexivitatea asigură un nivel confortabil de intimitate.  Caracteristicile tehnice permit utilizarea produsului atât în sectorul rezidenţial (locuinţe individuale, blocuri de locuinţe) cât şi în cel nerezidenţial (clădiri de birouri, hoteluri şi restaurante, centre comerciale, şcoli).

În sezonul cald, datorită funcţiei sale de control solar geamul cu control solar reflectă de două ori mai multă energie solară decât un vitraj dublu obişnuit, fără a mai fi nevoie de o protecţie solară suplimentară. O temperatură ideală – confortul şi răcoarea sunt asigurate chiar şi în zilele caniculare. Costuri de climatizare mai mici – limitarea cantităţii de energie solară care pătrunde în casă diminuează nevoia de utilizare a aerului condiţionat.

În sezonul rece, vitrajul cu sticlă cu control solar oferă o izolaţie de 3 ori mai mare decât cea a unui vitraj dublu obişnuit, avantajele fiind evidente: se diminuează pierderile de căldură şi se reduce semnificativ zona rece de disconfort din apropierea ferestrelor, se realizează o izolare termică eficientă ceea ce înseamnă un consum redus de energie.

Sticla din gama  LOWE 4S (EVOLUTION, BRONZE) este o sticlă cu depunere Low E şi cu Control Solar
Sticla clară pe care se depune prin procedeul de pulverizare catodică un strat fin transparent, compus din materiale de origine metalică.
Asamblat în dublu vitraj oferă izolaţie termică îmbunătăţită şi în acelaşi timp, control solar şi nivel ridicat de transmisie a luminii.

Duble proprietăţi:
Izolare termică ( low-E ): reflecta radiaţia infraroşie cu mare lungime de unda – căldură
Control solar: reflecta o mare parte a energiei solare incidente
Un aspect deosebit, neutru, cu o reflexie eleganta

Iarna:

  • Vitrajul dublu care are LOWE 4S asigura acelaşi confort ca şi cel LOWE XN
  • Îmbunătăţirea confortului: suprimarea aproape în totalitate a zonelor reci din apropierea ferestrelor
  • Economie de energie: reducerea costurilor pentru încălzire
  • Reducerea condensului: pe partea interioară a geamului, foaia interioară având o temperatură apropiată de cea a camerei
  • Protecţia mediului prin reducerea emisiei de gaze cu efect de seră.

Vara:

  • LOWE 4S opreşte de două ori mai bine energia solară decât un vitraj transparent.
  • Temperatura interioară este mai scăzută şi cu un nivel mai mare de transmisie a luminii.
  • Îmbunătăţirea confortului, prin menţinerea unei temperaturi interioare placute;
  • Reducerea costurilor, prin limitarea cheltuielilor pentru răcirea încăperii
  • Protecţia mobilierului, prin reducerea transmisiei de raze UV

Sticla reflectorizanta (reflexiv) – Geamul reflexiv combină funcţiile de control solar cu cele arhitecturale. Proprietăţile de izolare termică, acustică, rezistenţă la foc îi sunt conferite de cea de a doua foaie de sticlă (float clar, low-E, antiefracţie, antifonică, rezistentă la foc). Poziţionarea stratului reflexiv în geamul termoizolant poate fi la exterior (în acest caz predominând efectul de oglindă) sau la interior (reflexia are un grad mai scăzut scoţând în evidenţă culoarea sticlei, iar stratul de depunere este mai protejat). Datorită efectului de oglindă, geamul termoizolant (termopan) reflexiv este folosit în special la pereţi cortină (normal, semistructural, structural), la clădiri de birouri, clădiri comerciale, industriale dar şi la locuinţe. Sticla reflexivă se obţine prin depunerea la cald de oxizi metalici pe suprafaţa sticlei, creându-se în acest mod o acoperire foarte rezistentă şi stabilă. Natura stratului de acoperire, precum şi sticla de bază, determină luminozitatea, gradul de reflexie şi proprietăţile de control solar al geamului, precum şi culoarea. Sunt disponibile o mare varietate de culori (bronze, gri, verde, argintiu, auriu, clar, albastru, precum şi nuanţe ale acestora).

Sticla termoizolanta Securizata –Sticla antiefracţie reprezintă o combinaţie de două sau mai multe foi de sticlă asamblate prin intermediul uneia sau mai multor folii PVB (butirat de polivinil), sau răşină de diferite grosimi. În funcţie de grosimea foilor de sticlă şi numărul de straturi de lipire, rezultă gradul de protecţie (rănire la spargere, efracţie, antiglonţ, antiexplozie).

Importanţa riscului şi normativele determină nivelul de protecţie care trebuie obţinut şi, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate. Alegerea tipului de sticlă duplex imprimă geamului termoizolant caracteristici diferite de rezistenţă şi protecţie. Astfel, poate fi asigurată: protecţia împotriva vandalismului şi efracţiei, protecţia contra exploziilor, protecţia împotriva atacurilor cu arme de foc, protecţia împotriva zgomotului, protecţia împotriva razelor UV

Asamblarea în geam termopan se poate realiza cu orice tip de altă sticlă (clară, colorată, reflexivă, low-E).

Acest tip de geam termoizolant este utilizat pe scară largă la: locuinţe, vitrine de magazin, bănci, ambasade, săli de sport, luminătoare, compartimentări interioare.

Sticla termoizolanta Sablata – Sablarea mecanică a sticlei este procesul de finisare prin suflare abrazivă a suprafeţelor de sticlă cu ajutorul materialelor abrazive granulare care sunt propulsate cu viteză spre suprafeţele de prelucrat. O altă metodă de a realiza efectul de sablare a sticlei este prin serigrafie folosind un email ce imită sablarea mecanică. Prin sablare mecanică sau prin serigrafiere pot fi realizate diverse modele şi forme complexe. Folosită în interiorul pachetului de geam termoizolant sticla sablată îi conferă elemente de design şi opacitate ferind de priviri interiorul locuinţei. Indiferent că sunt uşi din sticlă, pereţi despărţitori sau mobilier din sticlă, prin sablare se poate obţine un design durabil ce nu se învecheşte şi îşi păstrează întotdeauna eleganţa.

Sticla termoizolanta Colorata – Geamul termoizolant colorat în masă este destinat unor întrebuinţări multiple în situaţiile în care se urmăreşte aspectul estetic al sticlei sau anumite performanţe privind controlul solar. Acest tip de geam este destinat atât exterioarelor (faţade, vitrine, ferestre) unde se conferă un aspect personalizat clădirilor, cât şi compartimentărilor interioare, amenajări interioare. Se pot folosi nuanţe de verde, bronz, gri sau albastru cu grosimi diferite dintre care cele mai folosite sunt cele de 4 şi 6mm. Grosimea pachetului de geam termoizolant poate avea grosimi cuprinse între 14 și 52 mm şi poate fi alcătuit din două sau trei foi de sticlă , combinație între sticlă colorată şi sticlă float clar, low-E sau antiefracţie.

Banda distanțier din aluminiu electrosudat standard, indoibilă sau flexibilă este utilizată pentru distanţarea foilor de sticlă ale geamului termopan. Produse printr-o tehnologie modernă la standardele de calitate ISO 9002, baghetele distanţiere sunt disponibile în întreaga gamă de dimensiuni (mm):
5.55; 7.56; 8.56; 9.56; 10.56; 11.56; 13.56; 14.56; 15.56; 17.56; 18.56; 19.56; 21.56; 23.56; 26.56.

Bagheta distanţier “Warm Edge” este făcută din material plastic de diferite culori şi oţel inoxidabil de înaltă calitate. Ajută semnificativ la reducerea pierderii de căldură la nivelul marginilor geamului termoizolant împiedicând formarea condensului. De asemenea această tehnologie ajută la o reducere a costurilor cu energia şi în acelaşi timp are o importantă influenţă asupra îmbunătăţirii eficientizării energetice a clădirilor.

Creșterea proprietăților de termoizolare a pachetului de sticlă termopan se face prin inserarea de gaz inert intre foile de sticlă. Cele mai folosite sunt: Argon și Kripton. Inserarea acestora se face într-un mediu perfect controlat pentru o bună încărcare. Bagheta distanțier corect îmbinată și realizarea robotizată a sigilării garantează păstrarea îndelungată a gazului între foile de sticlă, geamul termopan păstrând proprietățile de termo-izolare multă vreme.